Zima v Salcbursku

Oesterreich Werbung

22. listopadu 2019

Advertorial

foto: Tourismusverband Obertauern

Salcburská zima je jako z pohádky – spousta sněhu, romantická údolí, tradiční horské chaty, regionální kuchyně a spousta dobrodružství v horách i odpočinku třeba ve wellness. Na své si v Salcbursku přijde každý!

Salcbursko patří k nejoblíbenějším destinacím pro letní i zimní dovolenou. Jedním z důvodů je i perfektní infrastruktura a spousta novinek, které regiony pro své hosty připravují.

Novinky v zimní sezóně 2019/2020

Jednou z nich je v letošní zimě projekt lanovky 3K K-onnection v regionu Zell am See-Kaprun. Nová lanovka spojuje centrum města Kaprun se střediskem Maiskogel a s ledovcovou oblastí na hoře Kitzsteinhorn. Panoramatická jízda je dlouhá 12 kilometrů a překonává 2.261 metrů. Cíl leží ve výšce 3.209 metrů nad mořem a můžete se těšit na 100% jistotu sněhu nebo třeba vyhlídku „Top of Salzburg“.

Další inovací je zellamseeXpress: spojení rodinného lyžařského areálu na hoře Schmittenhöhe v Zell am See s údolím Glemmtal v oblasti Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

S tím souvisí i nová SKI ALPIN CARD: klíč do tří špičkových lyžařských areálů Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe v Zell am See a ledovcové oblasti Kitzsteinhorn Kaprun. Celkem 408 kilometrů sjezdovek je zárukou nezapomenutelné zimní dovolené v srdci Alp.

Ani region Hochkönig nezůstává pozadu. Od zimní sezóny 2019/2020 funguje v Dientenu nová kabinková lanovka Gabühelbahn – vysoce moderní s kapacitou 10 míst. Za hodinu přepraví až 2.400 lyžařů!

Čas na odpočinek

5e1dc3c8e4b01824c33eec57_00000040987_Skylinepool-TAUERN-SPA_Kitzsteinhorn

foto: Kitzsteinhorn

Pokud potřebujete dobít baterky, jste v Salcbursku správně – šest termálních lázní a wellness oáz leží nedaleko sjezdovky, a tak jsou ideálním cílem po dni na lyžích. Za návštěvu rozhodně stojí třeba TAUERN SPA v Zellam See-Kaprun, Heiltherme Bad Vigaun nebo Aqua Salza v Gollingu.

Salcburská gastronomie

5e1dc3cbe4b01824c33eec79_00000086021_Pinzgauer-Kasnocken_TVB-Saalbach-Hinterglemm_Mirja-Geh

(c) TVB Saalbach-Hinterglemm, foto: Mirja Geh

Projekt s názvem Via Culinaria už funguje dlouhých deset let. Průvodce po kulinárních perličkách Salcburska zahrnuje téměř 300 tipů. Aby byla restaurace či horská chata do průvodce zařazena, musí splňovat přísná kritéria, mimo jiné je kladen důraz na regionálnost a autentičnost.

Motto salcburské gastronomie zní „v souladu s přírodou, ne proti ní“: spolková země byla v oblasti bio hospodářství v rámci německy mluvících zemí považována za průkopníka. Ekologie je s gastronomií v Salcbursku neoddělitelně propojena, to souvisí i s využitím regionálních surovin a zdrojů, které nabízí místní příroda: divoké byliny, bezinky, bobule, houby a další. Certifikát „made in SalzburgerLand“ je zárukou prvotřídní kvality a tradičních chutí regionu. Zakoupit je můžete ve spoustě obchůdků, které jsou často přímo u výrobce, na farmářských trzích nebo pak přímo v restauracích v podobě chutných pokrmů.

Prázdninový region Národního parku Vysoké Taury

5e1dc3cce4b01824c33eec89_RS1277_IC1A3311

foto: SalzburgerLand Tourismus

Nedotčená příroda, blahodárné klima a nadmořská výška od 1.000 do 3.798 metrů nad mořem, až k vrcholu nejvyšší rakouské hory Großglockner. Národní park rozkládající se na jihu Salcburska nabízí spoustu kilometrů skvělých sjezdovek, ale kromě lyžování si zde můžete užít i další aktivity: například 17 sáňkařských drah, většina z nich je osvětlena. Délka dosahuje až 14 kilometrů! Mezi oblíbené sporty patří i běh na lyžích, zimní pěší turistika nebo i túry na sněžnicích.

Obertauern

Do oblíbeného lyžařského střediska Obertauern vyrazili na lyže i Beatles! Centrum obce leží vysoko v nadmořské výšce 1.740 metrů a sjezdovky se odsud táhnou až do 2.313 metrů nad mořem. Cesta na svah je díky „ski in-ski out“ velmi jednoduchá, prostě přede dveřmi nasadíte lyže a můžete vyrazit rovnou na svah. Nezapomeňte své zážitky sdílet s hashtagem #LOVEOBERTAUERN!

5e1dc3cde4b01824c33eec9a_RS2038_IMG_1942

foto: SalzburgerLand Tourismus

Podpořte Reportér sdílením článku