Vy jíte čokoládu večer?

Post Image

Vy jíte čokoládu večer?

Play icon
14 minut
Petr Kovařík a Silvie Steinerová.

foto Tomáš Binter

Začínali s obchodem. Pak si řekli, proč zboží sami nevyrábět. Dnes má prémiová Pražská čokoláda roční obrat přes 50 milionů korun a obchody až v arabském světě. A nejde o žádnou průmyslovou velkovýrobu; kakaové boby kupují přímo od farmáře v Jižní Americe, místo bílého cukru sladí čokoládu třeba ovocem. Duší podniku jsou Silvie a Petr, jejich příjmení – Steiner & Kovarik – tvoří součást značky.

Dobré ráno, dáte si čokoládu? Dvaačtyřicetiletá Silvie Steinerová přede mě staví obrovskou mísu s hromadou sladkých dobrot nejrůznějších druhů. Mléčné tabulky, hořké kostičky, kuličky s ovocnou náplní.

Čokoládu mám rád, asi jako každý, jenže takhle po ránu mi to nějak nejde. „Díky, já sladké raději večer.“

Hostitelka se naoko zděsí: „Cože?! Vy jíte čokoládu večer? A nemáte potíže se spaním?“

„No, to občas vlastně mám.“

Dostávám první čokoládové poučení: „Čokoláda je dokonalý životabudič. Tu byste neměl vůbec jíst po patnácté hodině.“

Podpořte Reportér sdílením článku