Raye poprvé v Praze! Na festivalu Metronome vystoupí držitelka šesti cen Brit Awards

11. dubna 2024

foto: Callum Walker Hutchinson

Pořadatelé hudebního festivalu Metronome Prague odhalili kompletní program pro letošní ročník. Hlavní hvězdou festivalu bude britská zpěvačka Raye, během tři červnových dní se však v Praze představí i řada dalších interpretů zvučných jmen.

V Česku poprvé vystoupí britská hvězda Raye, která letos získala hned šest hudebních cen Brit Awards. Než šestadvacetiletá zpěvačka prorazila jako sólová interpretka, psala písně pro v té době úspěšnější kolegy a kolegyně jako Beyoncé, Rihanna, John Legend nebo Ellie Goulding. Její single z roku 2022 Escapism zabodoval na sociální síti TikTok a dostal se na vrchol hitparád. V roce 2023 se ještě většímu úspěchu těšila skladba Prada z jejího debutového alba My 21st Century Blues. Letos se zapsala do historie Brit Awards, když sedm nominací proměnila v hned šest cen, tedy nejvíce v historii. Mimo jiné získala jako první žena ocenění za nejlepšího skladatele.

Přečtěte si také

Festival Metronome Prague 2024 proběhne ve dnech 20. až 22. června v areálu pražského VÝSTAVIŠTĚ PRAHA a celkem nabídne osmdesát vystoupení. Na čerstvě zveřejněném programu festivalu jsou i další zvučná jména z celého světa. Diváci se mohou těšit třeba na Kosheen, kteří zde oslaví 25 let na scéně, The Blaze, Marc Rebillet, Meute, Milky Chance, Dadi Freyr, Allysha Joy nebo CMAT.

Chybět však nebudou ani zástupci české hudební scény – své sedmdesátiny zde oslaví Michael Kocáb, vystoupí i vycházející česká hvězda Sofian MedjMedj, indie-popová skupina Lake Malawi, kapela We Are Domi, rapeři Rohony, James Cole a Redzed, NobodyListen s Annet X, November 2nd či Lenny.

Letos proběhne již sedmý ročník festivalu Metronome Prague, ten loňský během tří dnů navštívilo přibližně 22 000 lidí. Kompletní program najdete na www.metronome.cz.

Podpořte Reportér sdílením článku